Koppejan: we moeten Wilders 'ontmaskeren'

Hoewel ook de twee dissidente CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan dinsdag hun steun toezegden aan het regeer- en gedoogakkoord, haalden zij dinsdagavond hard uit naar PVV-leider Geert Wilders. "We moeten Wilders ontmaskeren", zo stelde Koppejan in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

"Hij (Wilders, red.) wordt blij gemaakt met een dooie mus: veel van zijn voorstellen zijn niet eens haalbaar. Want we zijn een fatsoenlijk land dat zich houdt aan internationale verdragen", aldus Koppejan. "We zullen ons keurig houden aan alle zaken die horen bij een rechtsstaat."

Ferrier voegde daaraan toe dat het aan christen-democratisch Nederland is om een passend antwoord te vinden op de problemen die Wilders signaleert. "We zullen waken voor een fatsoenlijke uitvoering van de gemaakte afspraken. Zo zullen we zorgen dat de inburgeringscursus gebruikt wordt om mensen een kans te geven, niet om mensen uit te sluiten. Als die inburgeringscursus wordt gebruikt om grote aantallen mensen het land uit te krijgen, zullen we dat blokkeren", aldus Ferrier.

Koppejan: we moeten Wilders ontmaskeren
Koppejan: we moeten Wilders ontmaskeren (Foto: ANP)