Storms woest op DWDD

Pieter Storms is woedend op De Wereld Draait Door (DWDD) en zijn presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hij zegt dat de redactie hem en zijn echtgenote Nina Brink een kunstje heeft geflikt.

Storms zegt dat er vooraf met de redactie expliciet was afgesproken dat Nina niet betrokken zou worden bij de discussie tussen hemzelf en Jort Kelder over normen en waarden in de journalistiek. Ook zou zijn vrouw niet in beeld komen, zo was beloofd.

'Niet geslagen'
In de uitzending van DWDD gebeurde echter het tegenovergestelde. Kelder richtte zich herhaaldelijk op Nina. Storms is niet alleen woedend op DWDD, maar ook op Kelder, die hij een "schandvlek voor de Nederlandse buis" noemt.

Storms ontkent dat hij Kelder heeft geslagen: "Jort Kelder is een buitengewoon rare man, hij liegt in beeld, de ene leugen na de andere rolt uit zijn mond. Ik stond erbij en ik heb met mijn rechter wijsvinger tegen zijn wang getikt. Ik heb toen tegen Kelder gezegd: 'Jort Kelder, wat ben jij een flinke vent! Je bent de grootste lafaard die de Nederlandse journalistiek kent.'"

'Kelder ontslaan'
"Als ik hem werkelijk geslagen zou hebben, dan had hij geen fut meer gehad voor het tikken van zijn stukje op zijn website. Dan was hij voorlopig niet meer opgestaan"
, zo gaat Storms verder. Hij gaat nu een open brief schrijven naar Van Nieuwkerk om zijn beklag te doen.

Storms wil onder andere dat Kelder wordt ontslagen als tafelheer bij DWDD: "Ik zou direct afscheid nemen van zo'n man. Het is verbijsterend dat een redactie als die van DWDD zich door zo'n man laat manipuleren. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt. Lage streken. Voortaan moet je dus een hele tv-studio laten checken op booby-traps?"

Update 16:46 - Brief Storms
De Telegraaf heeft de brief van Storms aan Van Nieuwkerk zojuist online gezet.

Update 22:50 - Reactie DWDD
Dieuwke Wynia, eindredactrice van DWDD, heeft inmiddels een officiële reactie gegeven op het hele gebeuren.

Bekijk ook de (uiterst vage) afterparty-video met Kelder en Storms.


Jort Kelder vs. Pieter Storms in DWDD 14 september