Zwaargewonde bij vechtpartij voetbalveld

Een man die met pepperspray werd bespoten tijdens een vechtpartij op een voetbalveld heeft daarbij een hartstilstand gekregen. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De ruzie ontstond tijdens een amateurwedstrijd bij de voetbalclub Amstelland United in Duivendrecht, tussen de teams Amstelland-United 5 tegen Eendracht '82 5. De man, waarschijnlijk de vader van een van de spelers, was het veld opgelopen om de vechtpartij te sussen, die na een overtreding ontstond. Hij werd door een toeschouwer met pepperspray bespoten, viel neer en kreeg daarna een hartstilstand. Daarop werd hij gereanimeerd door de toegesnelde hulpdiensten en met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Meerdere mannen sloegen na de vechtpartij op de vlucht. De politie sloot daarop het hele terrein van de club hermetisch af. Zij heeft ook de buurt afgezocht. De politie heeft twee mannen aangehouden.

De politie kan niet zeggen hoe het nu met het slachtoffer gaat, maar laat wel weten dat zijn hartslag terug was op het moment dat hij naar het ziekenhuis is overgebracht.