16-jarige opgepakt voor seks met 12-jarige

Een zestienjarige jongen uit het Canadese Calgary staat terecht, omdat hij in een schooltuin seks had met een twaalfjarig meisje. Het koppeltje werd betrapt en het meisje heeft vervolgens aangifte gedaan.

Volgens de politie hebben de twee elkaar leren kennen via sociale netwerksites. Met een groep vrienden spraken ze vervolgens af op het veld van de Clarence Samsom School na schooltijd. Op een gegeven moment begonnen de jongen en het meisje te seksen. De politie onderzoekt het delict, omdat het illegaal is voor een zestienjarige jongen om seks te hebben met een jonge tiener die de gevolgen van haar handelen nog niet kan overzien.

De jongen wordt vervolgd voor seksueel misbruik. Een medewerker van justitie: "Het maakt niet uit of het meisje wel of geen vervolging wil. Het is hetzelfde als huiselijk geweld. Wanneer we weten dat er een criminele handeling heeft plaatsgevonden en we hebben bewijs, dan klagen we de dader aan." De twee tieners hadden volgens de politie alcohol gebruikt. De jury kan besluiten om de jongen een voorwaardelijke celstraf te geven en hem dwingen professionele hulp te zoeken.