'Edgar Davids slaat erop los in Tuschinski'

Edgar Davids heeft zaterdagavond rake klappen uitgedeeld in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Dat schrijft stadszender AT5 maandag op basis van 'diverse bronnen'. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de oud-Ajacied.

Davids zou ruzie hebben gehad over zitplaatsen in de bioscoop. De 37-jarige voetballer beweerde dat hij twee stoelen had gereserveerd, maar deze waren bezet.

Toen het slachtoffer en haar vriendin opstonden om plaats te maken, sloeg Davids haar tegen haar rug. Toen de vrouw zich omdraaide, kreeg ze nog een klap in haar gezicht, wat resulteerde in een blauw oog. De voetballer zou de bioscoop vervolgens zijn ontvlucht.

De Amsterdamse politie wil niet bevestigen dat het om Edgar Davids gaat. Wel laat een woordvoerder weten dat er aangifte is gedaan naar aanleiding van een mishandeling in Tuschinski. De zaak wordt nog onderzocht, er zijn nog een aanhoudingen verricht.

Davids wordt niet voor het eerst in verband gebracht met mishandeling. Een ex-vriendin beweerde acht jaar geleden dat de voetballer losse handjes heeft. Wegens gebrek aan bewijs werd Davids destijds niet vervolgd.