Blair overweegt signeersessie af te gelasten

De Britse oud-premier Tony Blair overweegt een signeersessie in een boekhandel in Londen, ter promotie van zijn autobiografie, af te gelasten, omdat die mogelijk verstoord kan worden door demonstranten. Dat heeft Blair maandag gezegd.

De signeersessie kan 'onnodige kosten en gedoe' meebrengen voor de politie, aldus Blair. Tijdens een signeersessie in Dublin kreeg Blair bij aankomst eieren en schoenen naar zijn hoofd geslingerd. Demonstranten uitten hiermee hun afkeer van de Britse betrokkenheid bij de invasie in Irak.

De verkoop van zijn boek zal er niet onder lijden. Blair kreeg als voorschot op zijn memoires, 'A journey', al vier miljoen pond (4,8 miljoen euro) op zijn rekening bijgeschreven. In het boek verdedigt Blair het beleid dat hij tussen 1997 en 2007 als premier voerde.

De autobiografie is een bestseller, maar wekte ook veel weerstand, met name onder tegenstanders van de oorlog in Irak. Een groep op Facebook roept mensen op 'de memoires van Tony Blair in de boekhandel stiekem te verplaatsen naar de afdeling misdaad'. De groep heeft al zevenduizend leden.