Niet meer babylijkjes gevonden in Geleen

In de tuin en het huis van de 41-jarige vrouw uit Geleen bij wie eerder drie babylijkjes werden gevonden, zijn niet nog meer kinderlichamen gevonden. De verwachting is dat er ook niet meer zijn, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Roermond vrijdag na de afronding van het technisch en forensisch onderzoek in de woning en de tuin.

De vrouw werd vorige week vrijdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een geweldsmisdrijf op haar pasgeboren kind. De moeder van de vrouw had de politie getipt. In de schuur van haar woning in Geleen werd na de verklaring van de vrouw het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren kind.

Woensdagavond maakte het OM bekend dat in de tuin van de vrouw nog twee babylijkjes zijn gevonden. Het is nog onduidelijk hoe de drie kinderen zijn overleden, wanneer dat is gebeurd en of de gearresteerde vrouw de moeder van alle baby's is. Het Nederlands Forensisch Instituut doet hier onderzoek naar. De verwachting is dat de resultaten hiervan begin volgende week bekend zijn.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond besloot woensdag dat de vrouw nog zeker veertien dagen blijft vastzitten. Ze wordt verdacht van moord of doodslag.