Vriendin afgeslacht als cadeau voor Hitler

Een Hongaarse neonazi heeft een bijzonder eerbetoon gehouden voor Adolf Hitler. De 23-jarige Peter Andras heeft zijn twintigjarige vriendin op Hitlers verjaardag op gruwelijke wijze vermoord. Andras uit Szeged verdwijnt voor dertig jaar achter tralies.

Omdat zijn vriendin Illes Gyongwer de relatie had verbroken, zinde de nazisympathisant op wraak. Op 20 april van dit jaar, de geboortedag van Hitler, sneed hij haar keel door. Vervolgens kerfde hij met een mes een Duits, ijzeren kruis in haar rug en bedekte haar lichaam met hakenkruisvlaggen. Hierna verkrachtte hij het levenloze lichaam.

De politie trof het bloederige lijk aan terwijl er op de achtergrond een sfeervolle DVD op zijn tv speelde. Op de beelden waren twee neo-nazi's te zien die een hulpeloos slachtoffer onthoofden. Naast deze film, waarin Engels werd gesproken, werden ook andere nazi-memorabilia in zijn appartement aangetroffen.

De rechter heeft Andras tot dertig jaar cel veroordeeld. Hoewel hij geen kans maakt vroegtijdig te worden vrijgelaten, zit de zieke gast er niet mee.  "Ik verdien levenslang te worden opgesloten", reageerde hij. "Ik wil worden gestraft."