Nieuw gezicht in laatste Twilight-film

Rami Malek heeft een rol te pakken in The Twilight Saga: Breaking Dawn. De Night at the Museum-acteur neemt in het laatste deel van de vampierfilmreeks de rol van vampier Benjamin op zich.

The Twilight Saga: Breaking Dawn is het slot van de Twilight-filmreeks, gebaseerd op de boeken van Stephenie Meyer, en zal uit twee films bestaan. Volgend jaar verschijnt het eerste deel, het tweede volgt een jaar later. De 29-jarige Malek speelt in het tweede deel de vampier Benjamin die de aardse elementen kan beïnvloeden. "Het wordt superspannend en ik ben in de wolken", zei hij over de rol tegen het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

Malek was eerder te zien in Night at the Museum en het vervolg Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, beide met Ben Stiller. Ook speelde hij een rol in de tv-serie The Pacific, geproduceerd door Tom Hanks.

De laatste twee Twilight-films, de vierde en vijfde in de reeks, worden vlak na elkaar opgenomen. The Twilight Saga: Breaking Dawn vertelt de afloop van de driehoeksverhouding die heldin Bella (Kristen Stewart) erop nahoudt met vampier Edward - gespeeld door Robert Pattinson - en weerwolf Jacob (Taylor Lautner). De opnames gaan in oktober van start.

Nieuw gezicht in laatste Twilight-film
Nieuw gezicht in laatste Twilight-film (Foto: Novum)