Ook hof legt drie jaar cel op in Ikea-zaak

De man die twee jaar geleden een verkeersregelaar doodreed bij de Ikea in Amsterdam Zuidoost heeft ook in hoger beroep drie jaar cel en een jaar voorwaardelijk gekregen. Ook mag Dion G. vijf jaar lang niet rijden. Hij was in beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank.

G. was op de 54-jarige verkeersregelaar ingereden, nadat de twee een woordenwisseling kregen omdat hij zijn auto op een invalidenparkeerplaats had gezet. Vervolgens remde hij hard, waardoor het slachtoffer op de grond klapte. Hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Het hof acht doodslag bewezen omdat G. met zijn roekeloze rijgedrag de kans heeft aanvaard dat de verkeersregelaar zou overlijden. Het verweer dat de automobilist in paniek op de man inreed gaat er bij het hof niet in. Volgens de rechters van het hof was hij 'enkel geïrriteerd en boos'.

G. heeft eerder wel toegegeven dat hij een collega van het slachtoffer had bedreigd. Ook daarvoor is hij opnieuw veroordeeld. De rechter legde de verdachte ook een verplichte behandeling op voor zijn agressieve houding.