Binnenkort te koop: gefrituurd bier

Bier en patat, een gouden combinatie. Ene Mark Zable uit het Texaanse Dallas besloot beide levensbehoeften te combineren en komt binnenkort op de markt met gefrituurd bier. Zable noemt het product simpelweg 'Fried Beer'.

"Mensen riepen allemaal dat het onmogelijk was", valt er op Zables site te lezen. "Het bier zou een chemische reactie aangaan met de hete olie. We besloten de uitdaging aan te gaan en na drie jaren van onderzoek en ontwikkeling kunnen we nu eindelijk ons gefrituurde bier aan de wereld tonen."

Zable heeft op de een of andere manier het goudgele vocht in een soort ravioli-achtige deegkussentjes weten te stoppen. Het productieproces is zo uniek, dat de fabrikant er zelfs patent op heeft aangevraagd. Wanneer je een hap neemt, stroomt het bier door het deeg je mond in, belooft de website.

De wereld kan voor het eerst kennismaken met Fried Beer op 26 september, op een Texaanse jaarmarkt. Wie het product wil proeven moet van de strenge wetgeving in de VS echter wel minimaal 21 jaar zijn.

Fried Beer
Gefrituurd bier, een gat in de markt?