Obama: Belastingen mogelijk verlagen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag in een speech gezegd dat zijn adviseurs bezig zijn met 'extra maatregelen' om de nog altijd zwakke Amerikaanse economie verder te stimuleren.

"Mijn medewerkers denken hard na over maatregelen die op korte termijn leiden tot groei en banen en ook nog eens goed zijn voor de concurrentiekracht van de Verenigde Staten op lange termijn", aldus Obama.

Zo denkt Obama na over het verlagen van belasting voor ondernemingen. Ook riep de Democratische president de Republikeinen in het Congres op om te stoppen met het opwerpen van blokkades voor zijn economische plannen. De Republikeinen beginnen zich namelijk steeds meer zorgen te maken om de snel oplopende schulden bij de overheid.

Op 2 november aanstaande zijn er opnieuw verkiezingen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen. De kans bestaat dat de Democraten hier hun meerderheid verliezen, waardoor Obama nog minder bewegingsruimte zal krijgen voor zijn plannen.

Obama is de laatste tijd steeds minder populair geworden, vooral door tegenvallende economische groei en de nog altijd torenhoge werkloosheid die nauwelijks lijkt te dalen.


Na $787 miljard stimulus, wil Obama mogelijk belastingverlagingen proberen