Auto rijdt tankstation langs A2 binnen

Een auto is maandag door nog onbekende oorzaak een tankstation langs de A2 binnengereden. Bij het ongeval zijn twee mensen gewond geraakt, de bestuurster van de auto en een motorrijder van het Korps Landelijke Politiediensten, die bij het tankstation stond. Hoe het met hen is, is nog onduidelijk, meldt een politiewoordvoerder.

Het gaat om hetzelfde tankstation waar eind augustus 2008 een man met een bestelbusje naar binnenreed, waarbij een man die in het tankstation een kop koffie dronk om het leven kwam.

Het tankstation IJsselstein bij Nieuwegein ligt langs de A2 vanuit Den Bosch richting Utrecht. De auto staat volgens de Verkeersinformatiedienst half in de voorgevel van het pand geparkeerd. Het tankstation is geheel afgesloten. Ook is de rechterrijstrook van de A2 afgesloten. De afsluiting veroorzaakte rond 17.15 uur vier kilometer file.

Na het ongeval twee jaar geleden brak brand uit, waardoor het lichaam van het slachtoffer pas later werd gevonden. De bestuurder van de bestelbus werd door de rechtbank in Utrecht conform de eis van het Openbaar Ministerie in november vorig jaar vrijgesproken, omdat zijn remmen mogelijk dienst weigerden.