Boete voor geveinsde hartaanval

Een Fries heeft een hartaanval geveinsd om midden in de nacht vanaf het Starteiland in het Sneekermeer op het vasteland te komen. De man belde vrijdag 6 augustus, tijdens de Sneekweek, rond 03.15 uur het alarmnummer en zei dat hij een hartaanval had.

De hulpdiensten kwamen direct in actie. Normaal vaart de veerpont niet zo diep in de nacht, maar nu werd uiteraard een uitzondering gemaakt. De 48-jarige man uit Sneek werd op een brancard vervoerd, aan wal stond een ambulance klaar om de man naar een ziekenhuis te brengen.

Eenmaal op het vaste land sprong de man echter van de brancard. Daar bedankte hij het ambulancepersoneel voor de overtocht en vertrok.

De politie heeft de verdachte inmiddels opgespoord. "Wij laten ons niet voor een karretje spannen en de ambulance zeker niet", zegt een woordvoerder. "Je moet er niet aan denken dat er op hetzelfde moment ergens iemand echt een hartaanval heeft en dat de ambulance niet kan komen omdat die al met deze man bezig is."

De woordvoerder heeft nog nooit eerder meegemaakt dat iemand een ambulance inschakelt omdat hij de laatste veerpont heeft gemist. Vanwege de Sneekweek, een zeilevenement, ging de veerpont tot 02.00 uur 's nachts. De man had de laatste pont niet gehaald.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse alarmering. Ook worden de kosten die de hulpdiensten hebben gemaakt op hem verhaald. Het gaat om 2246 euro.