Senioren opgelicht met nepboekenbon

Tientallen senioren zijn opgelicht met valse boekenbonnen. Oplichters boden de senioren in een brief een boekenbon ter waarde van twintig euro aan voor 3,99 euro. Het verschil zou worden betaald door de Stichting Leesbevordering Senioren, maar die stichting bestaat helemaal niet, meldt de uitgever van de echte boekenbon.

In de brief waren het logo en de naam van de boekenbon gebruikt. Tientallen senioren die op de aanbieding ingingen, kregen de beloofde boekenbon echter niet opgestuurd. Wel werden met automatische incasso's honderden euro's van hun rekening gehaald.

Vorige week vrijdag deed de politie invallen bij de vermoedelijke oplichters, maar al snel bleken zij onschuldig. De oplichters hadden hun identiteit misbruikt. Ook hadden ze op hun naam bankrekeningnummers geopend. Op die rekeningnummers is inmiddels beslag gelegd.

Directeur van de boekenbon Ari Doeser is verbaasd dat het de oplichters is gelukt op naam van iemand anders een bankrekening te openen en neemt de zaak hoog op. "Onze goede naam is misbruikt om geld van een kwetsbare groep afhandig te maken. We proberen er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat zij hun geld terugkrijgen."