[Video] Robert ten Brink blundert bij HGT

Robert ten Brink heeft een ernstige blunder gemaakt tijdens de eerste liveshow van Holland's Got Talent vanavond. Hij vertelde de 9-jarige Kim dat hij door was naar de finale, terwijl dat nog allerminst zeker was.

Nadat acht acts vanavond hadden opgetreden, waren er al vijf naar huis gestuurd, en één act rechtstreeks naar de finale. De jury mocht kiezen tussen de overgebleven twee acts, de 9-jarige zanger Kim, en de 8-jarige danseres Leanne met haar moeder Marieke. In een op het nationaal songfestival-achtig lijkende commotie weigerde de jury aanvankelijk hun stem uit te brengen. De spanning bij de twee acts werd te groot en beiden barstten in tranen uit. Jurylid Patricia Paay hakte uiteindelijk als eerste de knoop door en koos, op aanraden van haar dochter, voor Kim. Hierna was het de beurt aan de andere juryleden Dan Karaty en Gordon om de definitieve beslissing te nemen.

Robert ten Brink, die zijn debuut maakte als liveshow-host, was echter de kluts geheel kwijt en feliciteerde Kim met zijn finaleplek en stuurde hem van het podium af naar zijn ouders toe, om vervolgens de andere act met troostende woorden toe te spreken. Gelukkig was de jury nog wel bij zijn positieven en riep Kim weer terug het podium op. Ten Brink maakte zijn excuses, en nadat Karaty zijn stem gaf aan Leanne lag de druk bij Gordon. Die besloot om aan alle commotie een einde te maken en verklaarde dat alle twee de acts naar de finale gingen, waardoor de blunder van Ten Brink geen vervelende gevolgen meer had.


Grote blunder bij Holland's Got Talent