Duitse kinderen bouwen langste LEGO-schip ter wereld

Duitse kinderen hebben een 7,66 meter lang LEGO-schip gebouwd, het langste schip dat ooit gemaakt is van de Deense speelgoedblokjes. Dit hebben de organisatoren zondag laten weten, die hopen op een plek in het Guinness Book of Records.

Aan de recordpoging kwamen maar liefst 513.000 LEGO-steentjes te pas. Meer dan drieduizend kinderen hebben er een week lang aan gewerkt in de havenstad Wilhelmshaven in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen. 

Met de 7,66 meter lengte van dit schip halen de kinderen het oude record met gemak in. Dat LEGO-schip nam namelijk "slechts" 6,6 meter in beslag. Van oneerlijke concurrentie is in dit geval zeker wel te spreken, het kleinere schip van 6,6 meter is namelijk gebouwd door maar één Japanner. Het kostte hem wel zes jaar en vier maanden tijd met daarnaast het gebruik van een aanzienlijk aantal van 200.000 LEGO-steentjes. Het resultaat hiervan was een 150 kilo zware replica van een Japans slagschip uit de Tweede Wereldoorlog. Hier een foto van het bouwsel.

schip 

Duitse kinderen pakken blokjes van het schip.