[CL] Uitslag PAOK Saloniki - Ajax

Ajax heeft zich weten te plaatsen voor de volgende voorronde van de Champions League. Na de 1-1 vorige week in de ArenA, speelde Ajax vandaag met 3-3 gelijk tegen Paok Saloniki in Griekenland. Op basis van uitdoelpunten is Ajax dus geplaatst voor de volgende voorronde.

Ajax startte met Rasmus Lindgren in de basis. Lange tijd leek hij het duel niet te gaan halen, maar vandaag werd hij fit genoeg bevonden om te spelen. Het begin van de wedstrijd kende weinig kansen, beide ploegen gingen onzorgvuldig met het balbezit om. Lindgren was met een afstandsschot nog dichtbij, maar de keeper van PAOK wist de bal over te tikken. Salpingidis leek in de 14e minuut te gaan scoren nadat hij de bal al voorbij Stekelenburg had gespeeld, maar de keeper kon met moeite de bal nog op de lijn te pakken krijgen. Twee minuten later was het wel raak, uit een vrije trap wist Vierinha de bal links naast Stekelenburg te koppen

Na een half uur kwam Vierinha weer in kansrijke positie, maar zijn schot werd geblokt door Stekelenburg. Ajax probeerde wel aan te vallen maar kwam er maar moeilijk doorheen, daar waar PAOK Saloniki een paar keer vrij eenvoudig wist te counteren. Aan het eind van de tweede helft kwam Ajax iets beter in het spel maar onder andere Sulejmani wist de kansen niet te benutten waardor Ajax met een 1-0 achterstand de rust inging.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ajax kwam fel uit de startblokken wat al na drie minuten leidde tot de gelijkmaker van Luis Suárez, op aangeven van Alderweireld. Nog geen twee minuten later was Suárez weer goed betrokken bij een aanval en speelde de bal op De Jong, die binnen kon tikken: 1-2. Ajax bleef aanzetten en in de 55e minuut wist Lindgren de bal uit een vrije trap achter Kresic te krijgen: 1-3. PAOK gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde een minuut later via Salpingidis al de 2-3.

De doelpuntenregen stokte daarna, hoewel Ajax nog een flink aantal kansen kreeg om het duel defintief te beslissen. In de 76e minuut maakte Anita een overtreding op Boussaidi in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een penalty aan PAOK toekende. Ivic legde aan maar vond in Stekelenburg een sta-in-de-weg, hij wist de bal met de voeten uit zijn doel te houden waardoor hij Ajax behoedde voor een angstige eindfase. PAOK werd nog wel gevaarlijk maar een schot van Ivic ging naast. Salpingidis kwam nog oog in oog te staan met Stekelenburg maar de keeper van Ajax wist dusdanig te hinderen dat het langzame schot nog voor de doellijn kon worden weggehaald. In de blessuretijd was het echter wel raak voor PAOK, Ivic maakte de 3-3. Dit mocht echter niet meer baten, ondanks het gelijkspel is PAOK uitgeschakeld, en gaat Ajax door naar de volgende voorronde.


Karakteristieken

PAOK Saloniki

3 - 3

AFC Ajax

 16' Vieirinha
 56' Salpingidis
 91' Ivic
   48' Suárez
 50' De Jong
 55' Lindgren
 
 Gele kaart: Cirillo, Ivic, (PAOK Saloniki), Anita, (AFC Ajax)
 
Stadion: Toumba Stadium, Thessaloniki
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Velasco Carballo, Spa
Bijzonderheden: Ivic mist in 77e minuut strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Kresic
Boussaidi
Contreras
Cirillo
Sznaucner (Filomeno/83)
Vieirinha
García
Ivic
Vitolo (Muslimovic/64)
Sorlin
Salpingidis
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw
De Jong
Lindgren
Sulejmani (Eriksen/78)
Suárez (Oleguer/90 3)
Emanuelson