Obama's presidentschap 'incompleet'

De Amerikaanse president Barack Obama beoordeelt zijn presidentschap als 'incompleet', hoewel hij van mening is dat hij 'een vrij goede serie' heeft neergezet. Dat zei Obama zondag in een interview voor tv-zender CBS.

Zijn presidentschap is incompleet, aldus de president, omdat de economie nog niet volledig is hersteld. Als zijn prestaties noemde hij het voorkomen van het volledig instorten van de economie, het redden van de financiële markten en de autoindustrie en het doorvoeren van wetgeving voor de gezondheidszorg.

Obama zei dat hij nu en dan het gevoel heeft dat zijn regering niet het krediet krijgt dat zij verdient, maar dat komt volgens hem doordat Amerikanen bang, boos en gefrustreerd blijven.

Over Afghanistan zei Obama dat het Amerikaanse doel in het land bescheiden genoeg is om te worden bereikt. Het is niet de bedoeling van Afghanistan een 'model van een Jefferson-achtige democratie' te maken, zei hij, maar om te voorkomen dat het land afglijdt en verwordt tot een thuishaven voor terroristen.