'Dames, hou jullie benen bij elkaar!'

Een Australische restauranteigenaar heeft zich de woede op de hals gehaald van een groepje vrouwen. Volgens John Spellman moeten moeders hun benen maar bij elkaar houden.

Spellman runt een exclusief Italiaans restaurant in Darwin. Een 35-jarige vrouw boekte onlangs een tafeltje voor vijf vrouwen, waarvan een met een jonge baby. "Ik had 's morgens nog gevraagd of we met de buggy wel binnen mochten, want dat mag niet overal", vertelt Katie.

"Toen we weer weggingen, riep hij ons plotseling na: 'Jullie vrouwen kunnen maar beter jullie benen dichthouden of jullie eindigen nog zoals jullie vriendin.' Ik zei dat hij een smeerlap was en toen antwoordde hij dat mijn vriendin hangtieten had en dat ik waarschijnlijk een slappe kut had. Hij gebruikte letterlijk dat woord."

Spellman wist eerder al het nieuws te bereiken door klanten tien Austalische dollar, zo'n zeven euro, extra te laten betalen als ze teenslippers droegen. Toen een klant hierover zijn beklag deed, haalde de restauranteigenaar een tientje uit de kassa en gaf hem deze. "Koop maar ergens een hamburger", voegde hij eraan toe. Op het nieuwste incident wilde Spellman geen commentaar geven.