Lindsay Lohan gaat de gevangenis in

Lindsay Lohan moet zich dinsdag melden bij een gevangenis in Los Angeles. Daar moet de 24-jarige actrice een celstraf van negentig dagen uitzitten vanwege het schenden van de regels van haar proeftijd. Lindsay is niet de eerste ster die aanklopt bij het cellencomplex in Lynwood.

Ook Paris Hilton, Nicole Richie en Khloé Kardashian brachten tijd door in de gevangenis. Lindsay zelf kent de cellen ook van binnenuit, drie jaar geleden bracht ze 84 minuten door in de vrouwengevangenis nadat ze dronken achter het stuur had gezeten.

Of Lindsay zich dinsdag opnieuw bij het cellencomplex meldt, is nog maar de vraag. Volgens verschillende ingewijden is de 24-jarige ervan overtuigd dat ze nog onder haar gevangenisstraf uit kan komen. Toch nam Lohan maandag afscheid van vrienden en familie.

Als Lindsay dinsdag bij de gevangenis in Lynwood aanklopt, wacht haar dezelfde behandeling die Paris Hilton drie jaar geleden kreeg in het cellenblok ten zuiden van het centrum van Los Angeles. Ook Lindsay zal voor haar eigen veiligheid in isolatie worden opgesloten, haar kleren en sieraden in moeten leveren en zich met een minimale hoeveelheid toiletartikelen moeten redden.

De gevangenen kunnen niet wachten tot Lohan zich meldt. "Iedereen wil een graantje van Lindsay meepikken", deed een van de vrouwen eerder uit de doeken. Als Lohan zich goed gedraagt, kan ze na drie weken weer op straat staan. Vanwege een cellentekort hoeft de actrice mogelijk maar een kwart van haar straf uit te zitten.

Lindsay Lohan gaat de gevangenis in
Lindsay Lohan gaat de gevangenis in (Foto: Novum)