'4chan leidt tot zelfmoord 11-jarig meisje'

Een elfjarig meisje plaatste afgelopen donderdag een filmpje op YouTube. Sindsdien wordt Jessi Slaughter met de dood bedreigd en is het hele gezin onder politiebescherming geplaatst. Volgens geruchten heeft het meisje nu echter zelfmoord gepleegd. Website 4chan wordt verantwoordelijk gehouden voor het drama.

Het meisje plaatste donderdag een scheldkanonnade van haarzelf op YouTube. Het meisje was boos dat ze ervan wordt verdacht seks te hebben met een bekende zanger. Jessi werd 's nachts wakker om een filmpje op te nemen waarin ze dreigde degene die het gerucht had verspreid te zullen doodschieten.

Het filmpje werd een internethit en opgepikt door 4chan. Een van de gebruikers van deze site besloot hiermee het leven van het meisje en haar familie tot een hel te maken. Als eerste besloot deze persoon zich voor te doen als politieagent, om vervolgens de moeder van Jessi te bellen met de mededeling dat degene die door Jessi werd bedreigd werd vermist.

Jessi's bekendheid groeide. Meer pestkoppen van 4chan sloten zich aan en postten allerlei persoonlijke details op internet, waaronder haar telefoonnummer en adres. Ze spamden haar diverse profielen op sociale netwerksites en lieten pizza's bij haar huis bezorgen. De lol voor de 4channers kon niet meer op toen haar woedende vader op YouTube dreigde de stalkers te zullen traceren en de gevolgen niet te overzien zouden zijn.

Het filmpje is met twee miljoen kijkers een waar succes. Sindsdien wordt het huis van het gezin bewaakt en mag Jessi van de rechter minstens drie dagen niet op internet. Ook is er een politieonderzoek gaande naar degene die zich voordeed als politieman.

Jessi's moeder heeft op een site laten weten dat het gezin zeer veel doodsbedreigingen heeft ontvangen. "We zijn bang het huis te verlaten. Bang om naar bed te gaan zelfs", laat ze internetsite Gawker weten. "Ik wil mijn leven terug. Ik wil mijn dochters leven terug." Zelf zegt ze geen gebruik te maken van de computer en heeft ze ook het originele filmpje van haar dochter niet gezien.

Het gezin gaat een zware tijd tegemoet. Intussen gaat het kapotmaken van de familie gewoon door. Het nieuwste gerucht gaat dat het meisje inmiddels zelfmoord heeft gepleegd, maar dat bericht is nog niet bevestigd.

Alle filmpjes in chronologische volgorde zijn hier terug te vinden