Auto's richten slachting aan onder kudde schapen

Bij een ongeluk tussen Oud-Beijerland en Zuid-Beijerland in Zuid-Holland hebben twee auto's donderdagochtend een slachting aangericht onder een kudde losgebroken schapen. Doordat het nog donker was hadden de bestuurders de schapen niet gezien, meldt de politie.

Rond 04.30 uur reed de eerste bestuurder op de Langeweg in op de kudde. Zijn auto raakte daarbij beschadigd. Al snel volgde een tweede auto, die raakte door de botsing zo zwaar beschadigd dat hij getakeld moest worden. De bestuurders bleven ongedeerd.

Sommige schapen waren er na de aanrijding zo slecht aan toe dat een dierenarts ze heeft laten inslapen. Bij elkaar kostte het ongeluk vijftien schapen het leven.

Op de Langeweg mag tachtig kilometer per uur worden gereden. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar het ziet er nu nog niet naar uit dat iemand verdere maatregelen kan verwachten. "Als automobilist verwacht je geen kudde schapen midden op de weg. En als de eigenaar van de schapen al wat te verwijten valt, is hij al zwaar gestraft doordat hij de helft van zijn kudde kwijt is."