Owen: "Webb verdient compliment"

Michael Owen steunt zijn landgenoot en scheidsrechter Howard Webb. De Engelsman vond Webb goed fluiten tijdens de WK-finale.

De Engelse arbiter kreeg na afloop veel kritiek vanuit met name het kamp van Oranje. Webb strooide met kaarten en stuurde John Heitinga met tweemaal geel van het veld. Manchester United-aanvaller Michael Owen steunt zijn landgenoot en vond Webb goed optreden tijdens de finale tussen Nederland en Spanje.

"Ik vind dat hij het uitstekend heeft gedaan. Sommige wedstrijden zijn gewoon zo moeilijk om te leiden. Dit was er duidelijk één van. Hij heeft in mijn ogen weinig verkeerd gedaan", aldus Owen tegen Sky Sports. Webb werd vooral bekritiseerd over het niet toekennen van een corner voor Oranje na een vrije trap van Wesley Sneijder.

"Het lijkt me duidelijk dat veel mensen kritiek hebben op die beslissing. Het was natuurlijk gewoon een corner. Maar dat was zijn enige fout van de wedstrijd. Webb verdient juist een compliment", besloot Owen. "Op het veld is het tien keer zo moeilijk om over situaties te oordelen als wanneer je televisie kijkt of op de tribune zit."