Del Bosque: ''Messi had Gouden Bal moeten krijgen''

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is van mening dat Diego Forlán onterecht verkozen is tot beste speler van het WK 2010. Maandag werd de Uruguayaanse spits beloond met de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het toernooi. Volgens Del Bosque was er maar één speler die recht had op de onderscheiding: Lionel Messi.

Twee dagen voordat de finale gespeeld werd, maakte de Wereldvoetbalbond (FIFA) de tien kandidaten bekend voor de Gouden Bal. Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andrés Iniesta, Xavi en David Villa (Spanje), Lionel Messi (Argentinië), Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger (Duitsland), Arjen Robben en Wesley Sneijder (Nederland) maakten allen kans om er met de grote prijs vandoor te gaan.

Uiteindelijk mocht Forlán de prijs in ontvangst nemen. Onterecht, zo meent Del Bosque: “Ik zeg niet dat Forlán geen goed toernooi draaide, maar ik ben het er gewoon niet mee eens”, stelt de winnende bondscoach in Marca. “Los van mijn eigen spelers heb ik een grote voorkeur voor Messi. Hij creëert iedere wedstrijd weer twintig kansen, hij is een fenomeen. Ik had hem er graag bij gehad bij Spanje”, aldus de Spaanse bondscoach.

Eerder had Xavi, die ook was genomineerd, te kennen gegeven dat hij de prijs niet verdiende. Hij was ook van mening dat Messi, zijn ploeggenoot bij Barcelona, de beste speler ter wereld is.