Anderhalf miljoen kijkers zien huldiging live

Ongeveer anderhalf miljoen mensen hebben dinsdagmiddag de huldiging van het Nederlands elftal live op televisie gezien. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Van hen stemden er ruim 1,1 miljoen af op Nederland 1. De rest van de kijkers keek naar SBS6, dat oorspronkelijk van de KNVB de exclusieve rechten had gekregen. De uitzending van de NOS was zelfs het vijfde meest bekeken programma van de dag.

Ook de herhalingen van de boottocht door de Amsterdamse grachten en het feest op het Museumplein deden het dinsdag goed in de kijkcijferlijsten. Het WK-journaal van de NOS, waar een samenvatting van de festiviteiten te zien was, trok nog eens een kleine miljoen kijkers. SBS had twee samenvattingen. Om 19.00 uur keken 472 duizend mensen, om 23.30 uur nog eens 203 duizend.

In Amsterdam waren tijdens de huldiging ruim een half miljoen mensen aanwezig, schatte de politie. Tussen de honderd- en tweehonderdduizend togen naar het Museumplein. De rest juichte de Oranjespelers toe tijdens hun grachtentocht.