Alcoholverbod op stations en in treinen

De politie zet morgen veel extra personeel in om de enorme toestroom van mensen die de huldiging van Oranje in Amsterdam willen bijwonen, in goede banen te leiden. Er wordt vooral opgetreden tegen mensen die alcohol drinken in treinen en op stations. Ook wordt extra gecontroleerd op alcoholgebruik op de snelwegen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt dinsdag een alcoholverbod. Ook is het verboden dronken te zijn op een station of in de trein. De spoorwegpolitie zet 175 extra agenten in op de treinstations in Amsterdam en wijde omgeving en in de treinen die naar en van de hoofdstad rijden. De NS heeft de dienstregeling aangepast.

Mensen die de huldiging in Amsterdam willen bijwonen wordt geadviseerd om ruim op tijd van huis te gaan. Zowel op de weg als op het spoor wordt grote drukte verwacht, meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Oranjefans kunnen hun auto op vier locaties rond de hoofdstad parkeren en worden dan per bus naar het centrum gebracht. Touringcars moeten bij de Arena parkeren.

De huldiging vindt om 17.00 uur plaats op het Museumplein. Daarvoor maken de verliezende finalisten een boottocht door Amsterdam. De gemeente verwacht honderdduizenden bezoekers.