Huldiging Nederlands elftal dinsdag in Amsterdam

Mocht Oranje de finale van het WK winnen dan zullen de fans één dag moeten wachten tot ze hun helden kunnen huldigen. Het Nederlands elftal zal niet daags na de WK-finale, maar pas op dinsdag gehuldigd worden in Amsterdam. Dat zei korpschef Welten van Amsterdam, die daarmee zijn mond voorbij praatte. Officieel heeft de KNVB nog niets naar buiten gebracht.

Welten zei tegen het ANP dat hij er rekening mee houdt dat de huldiging op het water is, net als in 1988, toen Nederland het EK had gewonnen. Die dag ontaardde in een waar volksfeest. Oranje wordt gehuldigd ongeacht het resultaat in de finale.

De finale van het WK in Zuid-Afrika wordt zondagavond om half negen gespeeld in Johannesburg in stadion Soccer City.

Update 23:50:

Het Nederlands elftal wordt definitief komende dinsdag gehuldigd in Amsterdam. Dit heeft burgemeester Van der Laan gezegd in de gemeenteraad. Ook bij verlies van de finale zondag zal er een huldiging plaatsvinden.

Als Nederland kampioen gaat worden zal er een rondvaart door de grachten zijn. Het vertrek is dan in de IJhaven, waarna het via de Brouwersgracht en de Herengracht naar het Rijksmuseum gaat. Aansluitend is er een huldiging op het Museumplein.

Bij verlies van de finale vervalt de rondvaart, maar ook dan zal er een huldiging op het Museumplein plaatsvinden.