Ridley Scott produceert YouTube-film

YouTube gaat een film maken met 'Gladiator'-regisseur Ridley Scott als producent. YouTube-gebruikers worden opgeroepen om op 24 juli een gedeelte van hun dag te filmen en het materiaal te uploaden. 'The Last King of Scotland'-regisseur Kevin Macdonald gaat het materiaal vervolgens monteren tot een volwaardige documentaire die de titel 'Life in a Day' zal dragen.

"Ik hoop dat hiermee de ogen van mensen worden geopend voor de mogelijkheden van door gebruikers gemaakte films", zegt Macdonald. "Natuurlijk is het een gok. Er is een mogelijkheid dat ik niks interessants binnen krijg. Maar ik denk dat dat niet het geval zal zijn. Ik weet zeker dat er wat pareltjes tussen zitten, iets magisch, dat is waar ik naar op zoek ben."

'Life in a Day' gaat in januari in première tijdens het Sundance Film Festival. De documentaire is tegelijkertijd te zien op YouTube. De gelukkigen die hun materiaal terugzien in de film worden in de aftiteling genoemd als mederegisseurs. Twintig van hen mogen aanwezig zijn bij de première.

Ridley Scott produceert YouTube-film
Ridley Scott produceert YouTube-film (Foto: Novum)