Blatter kijkt tot nu toe met tevredenheid terug op WK

Sepp Blatter kijkt tot nu toe tevreden terug op het WK in Zuid-Afrika. De voorzitter van de FIFA zei vandaag tijdens een persconferentie dat hij altijd achter de organisatie is blijven staan. Hij wilde het niet over de kritiek op de wereldvoetbalbond hebben.

Het mondiale eindtoernooi kreeg veel kritiek te verwerken, maar Blatter bleef rustig. "Meer dan 500.000 mensen zijn naar Zuid-Afrika gekomen en misschien zijn het er nog wel meer. Het 'oude' Europa voorspelde dat de fans niet op zouden komen dagen. Nou, hier zijn ze", zegt Blatter.

"Ik ben vandaag een zeer gelukkige voorzitter en hoop dat ik dat aan het eind van de week kan herhalen." Volgens Blatter heeft de komst van verschillende prominente politici en staatshoofden naar Zuid-Afrika laten zien wat voor invloed het WK heeft.

"Er zit een politieke dimensie in het voetbal. Hoeveel staatshoofden zijn er niet naar Zuid-Afrika gekomen? Ze willen allemaal dat er een foto van hen wordt gemaakt op de tribunes. Dat is de macht van voetbal. Voetbal brengt emotie in een harde wereld. Kijk naar het nieuws, dan zie je dat de camera's na 12 juli weer naar elders gebracht worden. We bieden de wereld hoop dat de mens door voetbal misschien wat beter kan worden."