'Ooit kan World of Warcraft gratis worden'

Het zou zo maar kunnen dat spelers in de toekomst niet meer hoeven te betalen voor World of Warcraft. Dit heeft lead designer Tom Chilton van Blizzard Entertainment gezegd in een gesprek met PC Gamer.

"Ik kan me zeer zeker voorstellen dat 'World of Warcraft' ooit free-to-play wordt. Zodra een ander spel langskomt en ons wegblaast, dan is het niet langer logisch om abonnementsgeld te vragen. Of, misschien nog verder in de toekomst, wanneer wij een andere MMO op de markt gaan brengen", zegt Chilton.

Het principe van free-to-play groeit sterk in Europa. Recentelijk zagen we Lord of the Rings Online dit businessmodel overnemen. Momenteel heeft World of Warcraft meer dan 11 miljoen spelers met een abonnement, maar het is niet ondenkbaar dat deze game ook ooit overstapt naar het gratis te spelen free-to-play-businessmodel. Spelers betalen dan alleen voor kleine voordelen in de spelwereld.

Recentelijk zorgde een nieuw item in de online winkel van Blizzard Entertainment nog voor veel rumoer. Blizzard Entertainment verkocht namelijk een heel bijzonder paard voor twintig euro per stuk. Binnen enkele uren had Blizzard Entertainment miljoenen euro's verdiend met de verkoop van de Celestial Steed.

Snel overstappen op het free-to-play-businessmodel zal World of Warcraft van Blizzard Entertainment zeker niet. Met meer dan 11 miljoen betalende leden is het spel commercieel gezien de meest succesvolle MMO ooit.

'Ooit kan 'World of Warcraft' gratis worden'