Man raakt zwaargewond bij ontvoering

Een 32-jarige man is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een ontvoering in het Gelderse Gaanderen. Hij ligt in een ziekenhuis. De politie heeft drie mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht het slachtoffer ernstig te hebben mishandeld en onder dwang te hebben meegenomen in een auto, meldt de politie woensdag.

De ontvoering vond rond 20.30 uur plaats bij een woning aan de Leuverinkstraat. Ook de auto van het slachtoffer werd meegenomen. De politie werd gewaarschuwd, die daarop een onderzoek instelde. Een van de eenheden trof de bewuste auto's met de drie verdachten en het slachtoffer op een parkeerplaats langs de A18 onder Didam aan.

De verdachten zijn mannen van 29, 35 en 48 jaar uit Arnhem. Zij zitten nog vast voor verhoor. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Het motief voor de ontvoering is ook nog onbekend. "Het was vermoedelijk geen willekeurig contact, maar dat is meestal bij een ontvoering."

Nog onbekend is wie de politie heeft gealarmeerd. Het buurtonderzoek dat dinsdagavond werd gestart, wordt woensdag voortgezet.