Grachtduwmarokkaan opgepakt

De Marokkaan die twee jaar geleden een zwerver in de gracht duwde en daar een filmpje van maakte, eist dat het filmpje per direct wordt verwijderd van het internet. Dat heeft zijn advocaat Michiel Ellens laten weten.

In het filmpje, dat pas vorige week online kwam, is te zien hoe R. el Mahdioui een zwerver omhelst en daarna in de gracht duwt. In een e-mail aan AT5 zegt Ellens dat de privacy van zijn cliënt wordt geschonden alsmede het portretrecht. De film moet dan ook per omgaande worden verwijderd. 

De Amsterdamse politie kan overigens de jongen niet arresteren aangezien er geen aangifte is. De zwerver werd twee jaar geleden door voorbijgangers uit het water gevist. Men dacht toen dat hij er zelf in was gevallen. Het filmpje staat nog steeds op AT5.

Update 17:09
De Marokkaan die twee jaar geleden een zwerver in de gracht duwde is naar aanleiding van het filmpje aangehouden. Dat maakte de Amsterdamse politie vandaag bekend. Afgelopen dinsdag is de dader al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorarrest is wel inmiddels weer opgeheven.