Wester: Niemand wil de PVV

Volgens politiek verslaggever Frits Wester wil niemand met de PVV van Geert Wilders gaan regeren. Dit zei de RTL-journalist vrijdag in de EO-talkshow Knevel & Van den Brink.

Wester: "Niemand wil eigenlijk een VVD-PVV-CDA-coalitie. Maar door de enorme winst van de PVV is men wel verplicht om met Wilders te gaan praten. Maar tegelijkertijd proef je bij al die partijen, ook de VVD en het CDA, dat ze hopen dat de onderhandelingen mislukken."

Wester denkt dan ook dat de huidige coalitiebesprekingen met de PVV deels een toneelspel zijn: "Nu de PVV zo groot geworden is, wil ook niemand het verwijt krijgen dat ze de PVV helemaal geen kans hebben gegeven. Ze hopen dan dat snel zal blijken dat regeren met de PVV helemaal niet mogelijk is en dat de schuld daarvan mooi bij de PVV gelegd kan worden."

Daarbij komt tevens dat, in tegenstelling tot de VVD-achterban, CDA'ers helemaal niet op de PVV zitten te wachten. "Een groot deel van de CDA-achterban wil per se niet met de PVV regeren", aldus de politiek analist.

Wester zei ook dat VVD-leider Mark Rutte ook een regentenkabinet met VVD-PvdA-CDA en paars-plus met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks liet onderzoeken, mochten de onderhandelingen met de PVV geen vruchten afwerpen.


Frits Wester: Niemand wil met de PVV regeren (Foto: Novum)