FOK!kers walgen van 'vet wijf' met voedselhulp

Een nieuwsitem dat gisteravond werd uitgezonden bij RTL Nieuws heeft heel wat losgemaakt op het KLB-forum. Het filmpje laat zien dat ook de VS in een diepe recessie zit en dat ook daar steeds meer inwoners moeten rondkomen van voeldselhulp. De arme vrouw die door verslaggever Erik Mouthaan wordt gefilmd, heeft echter een fors postuur en een grote auto, hetgeen tot verontwaardiging heeft geleid in het bewuste topic.

"Misschien herinner je nog dat Nederlandse wijf dat al rokend in haar autootje naar de voedselbank reed, ondertussen mopperend op al die negerkindjes die Nederlandse voedselhulp kregen", begint FOK!ker LXIV zijn klacht. "Maar alles kent een overtreffende trap en vaak is die in Amerika te vinden."

"Er was dus een heel dik wijf, dat samen met haar heel dikke dochter in een groot huis in de VS woonde. Ze vertelde dat ze van voedselbonnen rond moest komen." Vervolgens vertelt hij hoe de vrouw in haar grote auto naar de supermarkt reed om daar voor maar liefst 177 dollar aan overheidsgeld boodschappen te doen. "En ondertussen maar klagen dat ze van de voedselhulp rond moest komen. Hiermee vergeleken was de Nederlandse voedselbank echt armoede troef."

Het standpunt van de topicstarter kan op veel bijval rekenen. Zo vindt een FOK!ker dat ze 'op die pens toch ook wel een maandje of twee moeten kunnen leven'. Op het moment in het filmpje dat de vrouw haar koelkast opent met de toevoeging 'zo ziet het er altijd aan het einde van de maand uit', komt de reactie: "Zo ziet het bij mij eruit als ik net boodschappen heb gedaan."

Hoe verder het topic vordert, des te minder steun krijgt de dikkerd. Zo vindt men het het vreselijk 'dat die vrouw stond te klagen dat ze geen geld hadden en honger zouden leiden terwijl die dochter naast haar uit een zak m&m's zat te vreten en ondertussen dat karretje vol met taart en 3-literpakken cola werd volgestouwd'. Over een ding zijn de FOK!kers het wel eens. Voor het bedrag dat de vrouw maandelijks aan voedselbonnen opstrijkt, is het zeker mogelijk gezond te eten.

Dik wijf
De bewuste dames. Klik op het plaatje voor het filmpje