Joran dinsdag weer naar hotel voor reconstructie

De Peruaanse politie wil Joran van der Sloot dinsdag meenemen naar het hotel in Lima waar hij Stephany Flores vermoordde. De politie is van plan met Van der Sloot de aanloop naar de moord te reconstrueren, zei politiekolonel Abel Gamarra dinsdag.

Van der Sloot heeft maandag bekend dat hij Flores heeft vermoord, bevestigt Gamarra. Verder wilde hij niets toelichten. Peruaanse media meldden eerder dat Van der Sloot tijdens de verhoren heeft gezegd dat hij de moord in een opwelling pleegde.

Nadat hij koffie had gedronken, keerde hij terug in zijn hotelkamer. Toen zag hij dat Flores achter zijn laptop zat. Op de laptop zou ze informatie over Natalee Holloway hebben gevonden. In een schrikreactie zou hij daarom haar nek hebben gebroken.

Strafrechtspecialist Mario Amoretti zei op de Peruaanse radiozender RPP dat Van der Sloot dat zegt om een lagere straf te krijgen. Als Van der Sloot de moord op Flores had gepland om haar geld af te pakken, kan hij 35 jaar celstraf of zelfs levenslang krijgen. Als het in een opwelling gebeurde, krijgt hij zes tot twintig jaar cel.

De Peruaanse politie draagt de zaak over aan justitie. Die moet dan met een formele aanklacht tegen Van der Sloot komen. Het nationale gevangenisinstituut moet nog bepalen in welke gevangenis Van der Sloot zijn proces moet afwachten.