Zürich opgeschrikt door olifant

Zürich is zondagavond opgeschrikt door een olifant. Het vier ton zware dier dat ontsnapt was uit een circus, liep kilometers door het centrum van de grootste stad van Zwitserland

Dit hebben Zwitserse media maandagochtend gemeld. De olifant - een vrouwtje met de naam Sabu - wist te ontsnappen toen zij na haar optreden in Zirkus Knie weer in een speciale wagen zou worden geladen voor verder vervoer. Ooggetuigen zagen de olifant en vervolgens agenten en dierenverzorgers die achter haar aan renden. Sabu zocht eerst verkoeling in de Zürichsee, het meer waaraan Zürich ligt, en verkende vervolgens bijna de gehele binnenstad, tot stomme verbazing van veel passanten.

"Ik zat te eten in een Japans restaurant, toen plotseling een olifant voorbijliep", aldus een ooggetuige. De politie zette een groot aantal manschappen in. Tramlijnen werden omgeleid.

Uiteindelijk lukte het de dierenverzorgers van de circus om Sabu weer te vangen. Niemand raakte gewond bij het incident. De 26-jarige Sabu 'werkt' sinds 1990 voor Zirkus Knie.