8-jarige slachtoffer groepsverkrachting

Een 15-jarige jongen is voor deelname aan de groepsverkrachting van een 8-jarig meisje veroordeeld tot het meewerken aan een therapeutische behandeling in een speciaal centrum. Dat heeft de rechter in de Amerikaanse staat Arizona bepaald.

De jonge Liberiaanse asielzoeker was ten tijde van de groepsverkrachting veertien jaar oud. Hij werd aanvankelijk berecht als een volwassene, maar werd later naar de jeugdgevangenis gestuurd toen hij bekende schuldig te zijn aan seksueel misbruik van een minderjarige. Wanneer de tiener was veroordeeld als volwassene had hij 21 jaar celstraf kunnen krijgen.

Het slachtoffertje werd op 16 juli vorig jaar naar een appartement in Phoenix gelokt met een smoes. De 15-jarige jongen had haar kauwgom beloofd wanneer ze zou komen. De drie andere verkrachters waren ten tijde van het misbruik 9, 10 en 13 jaar oud. De twee jongste deelnemers aan het misdrijf worden niet vervolgd vanwege hun leeftijd.

De 13-jarige staat later nog terecht. Het meisje verblijft in de pleegzorg. De vader van het kind wil niets meer met haar te maken hebben, omdat ze de familie-eer zou hebben bezoedeld. Zowel de verkrachters als het slachtoffertje zijn van Liberiaanse komaf.