'Joran bekende moord aan pokervriend'

Joran van der Sloot heeft dinsdag aan een Nederlandse pokervriend bekend dat hij de 21-jarige dochter van een zakenman en autocoureur heeft vermoord in de Peruaanse hoofdstad Lima. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van bronnen in de vriendenkring van Van der Sloot.

Het meisje, Stephany Tatiana Flores Ramirez, werd woensdag dood in een hotelkamer gevonden die door Van der Sloot zou zijn gehuurd. Ze is waarschijnlijk zondag om het leven gebracht. Precies vijf jaar eerder, op 30 mei 2005, verdween de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba. Ook in die zaak is Van der Sloot verdachte.

Van der Sloot heeft Peru inmiddels verlaten. Hij zou een taxichauffeur omgerekend ongeveer vijfhonderd euro hebben betaald om hem Peru uit te krijgen. Maandag zou hij rond 16.00 uur zijn aangekomen in de Chileense stad Arica. De politie in Chili probeert hem op te sporen.

In een gesprek over de telefoon zou Van der Sloot aan zijn pokervriend hebben toevertrouwd het meisje met messteken te hebben omgebracht. Aanleiding zou de 'ziekelijke behoefte' aan media-aandacht van Van der Sloot zijn geweest.

Enkele weken geleden zou Van der Sloot ook nog contact hebben gehad met Jaap Amesz, ook wel bekend als Terror Jaap uit 'De Gouden Kooi'. Een ingewijde stelt dat hij Amesz zou hebben verteld dat hij rondliep met plannen om zichzelf van het leven te beroven. Amesz zelf wil niets kwijt over zijn vermeende recente contact met Van der Sloot, omdat hij het politieonderzoek niet in gevaar zou willen brengen.

'Van der Sloot bekende moord aan pokervriend'
'Van der Sloot bekende moord aan pokervriend' (Foto: Novum)