FOK! aanwezig bij TEDxRotterdam!

Somethink completely different: dat is het motto van TEDxRotterdam. TED staat voor Technology, Entertainment & Design. TED staat voor een evenement waar denkers met de meest uiteenlopende achtergronden ideeën met elkaar uitwisselen, in zogenoemde TEDtalks. Die TEDtalks kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan: kunst, milieu, globalisering, techniek, design en nog veel meer. Verspreiding van goede ideeën: dáár draait het om bij TED!

TED werd in 1984 opgericht, zes jaar later volgde de eerste TED-conferentie in Californië. Zoals de naam aangeeft gingen de TEDtalks vooral over techniek, entertainment en design, maar in de loop der jaren werd het evenement veel breder en de betekenis groter. Mensen als Bill Clinton, Al Gore, Gordon Brown, Richard Dawkins en Bill Gates hebben allemaal eens op het TED-podium gestaan. 

Onder de noemer TEDx werd het eerste onafhankelijk georganiseerde TED-event in Nederland vorig jaar gehouden in Amsterdam. Op vrijdag 4 juni vindt TEDxRotterdam plaats, een twaalf uur durend event. In het Luxor-theater in de Maasstad zullen bijna dertig mensen, waaronder Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Heijden, Zakenvrouw van het Jaar 2009 Meiny Prins, hoogleraar neuro-economie Willem Verbeke en Ed Wubbe, hun ideeën met elkaar en met de rest van de wereld delen.

De dag is verdeeld in vier hoofdthema's:
Part 1: Our World
Part 2: How We See The World
Part 3: How We Experience The World
Part 4: How We Explore The World

Toegang tot TEDx is gratis, wel dienen belangstellenden zich vooraf in te schrijven. Helaas is het niet meer mogelijk om er dit keer bij te zijn: alle 800 plaatsen in het Luxor-theater zijn op vrijdag al bezet. Wel is het mogelijk TEDx rechtstreeks te volgen in zes verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam: daar worden streams uitgezonden. Overigens kun je het ook thuis volgen via de website van TEDx. Ook worden de beelden van TEDx naderhand op internet geplaatst. FOK! is uiteraard wel van de partij tijdens TEDx en je kunt van ons dan ook een verslag tegemoet zien.

Zie ook het topic over TED(x) op het FOK!forum!