Daniel Radcliffe is fan van Cartman

Daniel Radcliffe is groot fan van het 'South Park'-personage Eric Cartman. De 'Harry Potter'-acteur ziet het aanstootgevende tekenfilmpersonage als een antiheld van de 21e eeuw.

"Alles wat hij doet is zo moreel verwerpelijk", zegt de 20-jarige acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Maar om een of andere reden sta je altijd achter hem." Radcliffe is ook een liefhebber van Bart Simpson. "Ik vind 'The Simpsons' sowieso erg goed."

Daarnaast is de acteur fan van Spider-Man. "Ik was ongelooflijk jaloers op Tobey Maguire toen hij Spider-Man mocht spelen." Radcliffe noemt 'Spidey' de coolste superheld van allemaal.

De acteur doet de uitspraken naar aanleiding van een lijst van favoriete personages die Entertainment Weekly samenstelde. Op de eerste plaats in de lijst staat Homer Simpson. Harry Potter zelf staat op de tweede plaats, gevolgd door Buffy the Vampire Slayer. Op de vierde plaats staat Tony Soprano en nummer vijf is The Joker die acteur Heath Ledger neerzette in de film 'The Dark Knight'. Op de zesde plaats staat het personage Rachel uit de serie 'Friends'.

'Harry Potter'-acteur houdt van Southpark
'Harry Potter'-acteur houdt van Southpark (Foto: Novum)