Verkracht meisje in brand gestoken

In Australië heeft een 24-jarige man maandag een veertienjarig meisje verkracht en vervolgens in brand gestoken. Het slachtoffer is voor zeventig tot tachtig procent verbrand en vecht dan ook voor haar leven in een ziekenhuis in Melbourne.

Het meisje had maandagmorgen haar school verlaten na een sms'je van een vriend, die haar thuis wilde ontmoeten. De dader keek bij het meisje thuis een film, onder het genot van drank en voedsel dat de verkrachter had meegenomen. Ook namen de twee foto's van elkaar.

Het volgende moment ontdekte de dader, Michael Tuano Hermogenes, dat hij naakt bovenop het slachtoffer lag. Van de tijd hiertussen kan de man zich niets meer herinneren, zo vertelde hij vandaag in het ziekenhuis aan de recherche. Na te hebben geconstateerd dat het meisje bloedde en bewusteloos was, sleepte Hermogenes haar van haar bed naar de badkamer en liet haar op de vloer liggen.

Hierop verliet de dader het huis om elders benzine te halen. Hij overgoot het meisje en het huis en stak vervolgens het fornuis aan. Wat volgde was een enorme brand, die pas na twee uur 's middags door de politie werd ontdekt. De brandweer wist het meisje uiteindelijk meer dood dan leven uit de badkamer te krijgen. Ze is ernstig verbrand, ligt in coma en vecht voor haar leven.

De dader slaagde er, hoewel zijn benen door het vuur zijn verbrand, in het huis te verlaten. De politie trof hem even later aan in een auto bij een treinstation. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij wordt bewaakt. Hermogenes wordt onder andere beschuldigd van verkrachting, poging tot moord, het penetreren van een meisje onder de zestien jaar en brandstichting. Op 27 augustus zal hij voor de rechter moeten verschijnen.