Achttien jaar geŽist voor poging moord op dochter

Tegen een 47-jarige man die heeft geprobeerd zijn dochter te vermoorden, is maandag achttien jaar gevangenisstraf geëist. Hij probeerde het 15-jarige meisje op 2 juni vorig jaar, nadat hij haar bewusteloos had geslagen, te begraven in een put. Het Openbaar Ministerie in Haarlem legt de man ook seksueel misbruik ten laste.

De man wordt ervan verdacht zijn dochter naar de kelder van de Brinkmanpassage in Haarlem te hebben gelokt. Daar sloeg hij haar met een zaklamp en een hamer en probeerde hij haar te wurgen. Vervolgens heeft hij haar, toen ze bewusteloos was, in een plastic zak gestopt en in een put gedumpt. Die sloot hij af met een zware deksel. Het meisje wist zich na enige uren op eigen kracht te bevrijden, en werd daarna zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Die avond deed de vader, die in de veronderstelling was dat zijn dochter dood was, aangifte van vermissing. Op het politiebureau werd hij aangehouden. Hij had nog een msn-bericht verstuurd uit naam van het slachtoffer, waarin gemeld werd dat zij naar het buitenland vertrokken was.

Tijdens de zitting zweeg de verdachte. Op 14 juni doet de rechter uitspraak.