'Nieuwe PSP-software moet piraterij vertragen'

Sony wil de piraterij van PSP-games vertragen door een code in de programmering van een game te verwerken. Dit zegt Rob Dyer, senior vicepresident van Sony Computer Entertainment America in een interview met de website Gamasutra.

Sony lijkt, ondanks de tegenvallende verkopen van de PSP en PSPgo in de Verenigde Staten en Europa, dan ook niet op te geven. "We denken dat we de piraterij kunnen vertragen met dertig tot zestig dagen. Vanuit een technologisch perspectief is er een bepaalde code die wij ontwikkelaars helpen implementeren om de games op z'n minst 60 dagen in de winkels te laten liggen, alvorens ze verschijnen op Bittorrent", laat Dyer weten.

Het is momenteel erg lastig voor een gamestudio om geld te verdienen met de ontwikkeling van een PSP-game. Dit is voornamelijk wegens piraterij. Bestrijding van piraterij moet er ook voor zorgen dat het marktaandeel van de PSP, dat de laatste jaren flink is geslonken, weer wordt hersteld.

De genoemde code moet bij een nieuwe serie PSP-games geïmplementeerd worden. Tijdens de E3-beurs in juni dit jaar wil Sony diverse grote, nieuwe titels onthullen. Daarnaast gaat Sony piraterij al tegen door games sinds enige tijd ook digitaal aan te bieden. Volgens geruchten zou het zo maar kunnen dat Sony werkt aan een nieuwe PSP die alleen digitale distributie ondersteunt.

'Nieuwe PSP-software moet piraterij vertragen'
'Nieuwe PSP-software moet piraterij vertragen' (Foto: Novum)