D66-jongeren bezetten kantoor studentenvakbond

De jongerenafdeling van D66 heeft vrijdagochtend het kantoor van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) bezet. Zij zijn het niet eens met het verzet van de LSVb tegen het afschaffen van de studiefinanciering. Vrijdag protesteren de studenten op het Amsterdamse Museumplein tegen de voorgenomen bezuinigingen.

De Jonge Democraten vinden dat het geld van de studiefinanciering beter in de kwaliteit van onderwijs gestoken kan worden. Zij vinden dat de LSVb de demonstratie van vrijdag 'kaapt' voor hun standpunt om de basisbeurs te behouden. Omdat de jonge D66'ers het hier niet mee eens zijn hebben ze het pand aan de Drieharingenstraat in Utrecht bezet. Aan de gevel hangt een vlag.

Tijdens de demonstratie zijn de Jonge Democraten wel aanwezig. Ze steunen het standpunt dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in het onderwijs, maar willen ook een kritisch tegengeluid laten horen. "Iedere euro op de onderwijsbegroting moet zorgvuldig worden uitgegeven. Daar past de huidige studiefinanciering niet bij."

D66-jongeren bezetten kantoor studentenvakbond
D66-jongeren bezetten kantoor studentenvakbond (Foto: Novum)