UPC-directeur: downloaden is diefstal

De directeur van UPC, Diederik Karsten, doet een duit in de downloaddiscussie. Karsten vindt namelijk dat downloaden diefstal is.

Karsten: "Er is een grote groep personen die het niet prettig vindt te moeten betalen voor de creatieve prestatie van een ander, die ze kennelijk wel waarderen want ze willen die in bezit krijgen. In Nederland hebben we wat afwijkende wetgeving waarmee het bekende downloaden voor eigen gebruik is toegestaan. Gaarne zou ik met deze mensen eens een boekhandel willen binnengaan, een stapel boeken onder de arm nemen, de winkel uitlopen en als ze daar iets van zeggen opmerken: ze zijn voor eigen gebruik. Wellicht dat het dan begint te dagen wat dat downloaden betekent. Juridisch gezien is dat gewoon jatten."

Opmerkelijk is dat Karsten dus zijn eigen downloadende klanten criminelen noemt terwijl UPC wel gewoon reclame maakt voor supersnel downloaden. Karsten zegt ondanks zijn mening over downloaden niet samen te gaan werken met Brein. "Nee. Want aan de andere kant geldt: als isp zijn we geen verlengstuk van Justitie en Brein. Dus noch een politieagent noch een moraalridder om de klanten op te voeden."