Honderden abonnees zeggen Telegraaf op

Na alle ophef over het interview met het 9-jarige jongetje Ruben is er volgens de Telegraaf sprake van ‘een licht verhoogde uitstroom' van lezers. Vorige week vrijdag werden er twintig tot dertig procent meer abonnementen opgezegd dan normaal.

De Telegraaf kreeg een flinke lading kritiek over zich heen, na het afnemen van een telefonisch interview met Ruben en het plaatsen van een grote foto op de voorpagina. Ondanks dat nog diezelfde dag een spijtbetuiging op de site van de krant stond, is het nieuws dus bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Toch maakt directeur Frank Volmer van Telegraaf Media Nederland zich geen zorgen: "Dat zijn een paar honderd abonnees extra. Een behoorlijk aantal, maar het gaat dus zeker niet om duizenden opzeggingen."

De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) heeft inmiddels veel klachten binnen gekregen over de berichtgeving rond de vliegramp bij Tripoli, waarbij vooral het interview van de Telegraaf het moet ontgelden. Daarom onderzoekt de RvdJ nu of de huidige leidraad voldoende aanknopingspunten biedt voor wat wel en niet is geoorloofd.