Epic: Piraterij maakt PC-gamen kapot

Piraterij maakt PC-gamen kapot. Dat is de boodschap die de directeur van Epic Games, Mike Capps, in een openhartig interview over de toekomst van PC-games met het blad Edge had.

"Als je zes jaar geleden ons kantoor binnenliep, zag je enkel PC-games staan," aldus Capps over de hedendaagse meer console-gerichte focus van Epic. "We hadden toen slechts één PlayStation 2-titel uitgegeven en de rest was PC. Nu zien mensen ons als PC-haters die enkel voor consoles produceren."

De overstap naar consoles heeft volgens Capps slechts één belangrijke reden gehad: geld. "Het geld ligt nu bij de consoles. We houden nog steeds van de PC, maar door de hoge mate van piraterij valt hier bijna niets meer aan te verdienen. Illegale games hebben de markt verpest."

Volgens Capps zijn games met micro-transacties, waarbij je online geld betaalt om meer mogelijkheden te krijgen, een potentiële redding de PC-markt. "Farmville is nu de grootste game op de PC. Misschien gaan dit soort Facebook-games de PC-markt redden, maar dergelijke games zullen er niet als 'Gear of War' uit zien.