[SF] Buurman: "Reversed grid niet eerlijk"

Yelmer Buurman werd gisteren derde tijdens de Superleague Formula op Assen. De Nederlander was daar actief voor het team van AC Milan. Tijdens een kort interview met FOK! kwamen wat kritiekpuntjes aan de orde.

De coureur werd gevraagd wat hij van het reversed grid concept vond en stond daar niet bepaald positief tegenover. "Aan de ene kant is het natuurlijk ontzettend leuk, je hebt een hoop auto's in te halen. Aan de andere kant is het niet fair want bepaalde rijders zetten de auto stil in de eerste race, zodat ze in de tweede race op pole kunnen starten. Wat er dan gebeurt is dat je dan net zoveel punten krijgt als wanneer je de eerste race wint. Dat vind ik niet helemaal kloppen, in andere kampioenschappen waarin ze de reversed grid toepassen is dat ook niet zo, daar krijg je een stuk minder punten voor de tweede race."

Op de vraag of Buurman de Superleague Formula ziet als op stap naar andere raceklasses antwoordde de in het Gelderse Ubbergen geboren coureur: "Ja, natuurlijk. Ik zou heel graag uiteindelijk in de Formule 1 terecht komen, maar dat is heel moeilijk. Zeker gezien de huidige financiële situatie.". Op de vraag of de financiële crisis veel invloed op de autosport heeft antwoordde hij: "Ja, de autosport gaat gemoeid met hoge bedragen, dat geld moet toch ergens anders vandaan komen." Ook liet Buurman desgevraagd weten veel contact te hebben met de overige Nederlandse coureurs. "Met de één natuurlijk wat minder als met de ander, maar ik denk dat ik met 70 procent van de coureurs goed overweg kan."