'Munsterman voor Rijkaard naar Turkije'

Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, heeft Turkije bezocht om te gaan praten met Frank Rijkaard. De huidig trainer van Galatasaray, dat vierde eindigde in de Turkse competitie, moet volgens de Turkse krant Milliyet de opvolger worden van Steve McClaren.

De Engelse trainer is volgend seizoen actief als oefenmeester van VfL Wolfsburg en vervolgens kwam Rijkaard in beeld om de vacante positie in Enschede te vervullen. Eerder werden Michael Skibbe en Co Adriaanse al in verband gebracht met FC Twente.

Twee jaar terug probeerde Munsterman ook al eens contact te zoeken met Rijkaard. Destijds kwam de voorzitter niet verder dan de vrouw van Rijkaard, die op haar beurt vertelde dat haar man geen trek had in een avontuur bij de Tukkers. Dit keer zou Munsterman verder willen gaan om de Amsterdamse coach naar Enschede te krijgen.

Rijkaard was eerder bondscoach van het Nederlands elftal. Ook had hij Sparta en FC Barcelona onder zijn hoede. Met de Spaanse topploeg veroeverde hij in 2006 de Champions League. Dit deed hij eerder ook al als speler van AC Milan en Ajax.